Google toont alarmnummers in zoekresultaten

Google toont alarmnummers in zoekresultaten

Desktops & monitoren

Geplaatst: 12 november 2010 - 07:21

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:32

Wanneer je zoekt op woorden als ‘politie’, ‘ambulance’,’brandweer’, ‘noodoproep’, ‘alarmnummer’ en ‘noodnummer’ geeft Google voo

Wanneer je zoekt op woorden als ‘politie’, ‘ambulance’,’brandweer’, ‘noodoproep’, ‘alarmnummer’ en ‘noodnummer’ geeft Google voortaan in een speciaal kader (onebox) de tekst: ‘Voor onmiddelijke ondersteuning bij noodgevallen in Nederland belt u 112 Brandweer, politie en medische hulpdiensten.”

Maar daar blijft het niet bij, ook termen als ‘zelfmoord' of ‘ik wil dood' zal Google een onebox tonen met daarin de tekst ‘Hulp nodig? In Nederland belt u 0900 1130113', het telefoonnummer van Stichting 113Online. In de Verenigde Staten bestaat dit principe al langer en zorgde sinds de invoering voor een 9% stijging van telefoontjes naar de zelfmoordlijn.

[Via Websonic]

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000