Futuristische Amazon-supermarkt open voor publiek

Futuristische Amazon-supermarkt open voor publiek

Desktops & monitoren

Geplaatst: 22 januari 2018 - 08:51

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:17

Als het aan Amazon ligt, zijn wachtrijen in supermarkten binnenkort verleden tijd. Je pakt wat je nodig hebt en vertrekt weer, de kosten worden automatisch verrekend via een app.

Er wordt al enkele jaren aan de futuristische supermarkt onder de naam Amazon Go gewerkt. In 2016 werd er al mee getest, maar alleen Amazon-medewerkers mochten naar binnen. Vanaf vandaag is de winkel open voor iedereen.

De supermarkt is onderdeel van Amazons hoofkantoor in Seattle. Bij binnenkomst identificeren bezoekers zichzelf eerst met een app op hun smartphone. Sensoren en camera's houden vervolgens automatisch bij welke producten ze uit de schappen pakken.

Amazon-account

Zodra klanten weer vertrekken, wordt het bijbehorende bedrag afschreven van de bankrekening die ze aan hun Amazon-account hebben gekoppeld. Voorlopig zijn er wel nog medewerkers in de winkel aanwezig, mede voor leeftijdscontrole bij de verkoop van alcohol.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000