Fujitsu gaat voor gebruiksvriendelijke smartphones

Fujitsu gaat voor gebruiksvriendelijke smartphones

Desktops & monitoren

Geplaatst: 28 december 2012 - 08:23

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:00

Voor oudere mensen valt het vaak niet mee om een smartphone te bedienen. Fujitsu wil in 2013 gebruiksvriendelijke smartphones verkopen die zijn gericht op de oudere gebruiker.

In Japan heeft Fujitsu afgelopen zomer de Raku-Raku smartphone voor ouderen uitgebracht, schrijft The Asahi Shimbun. Deze smartphone werkt met Android 4.0 en is eenvoudig te bedienen met gemakkelijk leesbare iconen, grotere letters en een hardere afstelling van het geluid.

Fujitsu wil de Raku Raku smartphone in 2013 ook buiten de eigen landsgrenzen gaan verkopen in Europa en de Verenigde Staten. Daarvoor zal de smartphone per land worden aangepast.

Apple en Samsung zijn dominant in de smartphonemarkt voor jongere mensen. Fujitsu ziet daardoor vooral kansen om zijn marktaandeel te vergroten door smartphones voor ouderen te produceren. De Japanse fabrikant heeft alleen veel minder geld om reclame te maken dan de veel grotere concurrenten.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000