Bestuurbare robotbank maakt zelf opstaan overbodig

Bestuurbare robotbank maakt zelf opstaan overbodig

Desktops & monitoren

Geplaatst: 5 september 2014 - 09:14

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:46

Studenten uit Australië hebben een bestuurbare robotbank ontworpen. Daarmee hoef je bijvoorbeeld nooit meer op te staan om een biertje uit de koelkast te pakken, wanneer je te lui bent om zelf naar de keuken te lopen.

De bank is te besturen met een gamepad, zoals je ook computerspellen zou spelen. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door de geïntegreerde Raspberri Pi-computer en een zelfgebouwd frame met wielen die worden aangedreven door elektrische scootermotors. Het 100 kilo zware gevaarte haalt daarmee een snelheid tot 15 km/u, zo schrijft CNET.

Uiteindelijk is het nog de bedoeling dat de bank zijn eigen weg kan vinden, net zoals een zelfbesturende auto. Aangezien de robotbank al gemakkelijk in liften past en door smalle gangen past, zien de studenten dit in de toekomst nog wel gebeuren.

 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000