Android kijkt vanuit de ruimte neer op aarde

Android kijkt vanuit de ruimte neer op aarde

Desktops & monitoren

Geplaatst: 27 december 2010 - 06:30

De verkoopcijfers van Android-toestellen schieten omhoog maar dat het Google niet hoog genoeg kan, bewezen ze door een aantal Nexus S android-toestellen de ruimte in schieten.

De zeven Nexus S smartphones werden met weerballonnen de ruimte in geslingerd en maakten beelden van de aarde op ruim 30km hoogte. Elke Nexus S telefoon werd uitgerust met sensoren om te zien hoe ze zich zouden houden tijdens de reis. Op elke telefoon draaide een afzonderlijke app zoals Google Maps, Google Sky Map en Latitude. Zo bleek de Nexus S GPS te blijven werken tot 18km hoogte en bleven de telefoons werken onder een temperatuur van -50 graden. De telefoons kregen gezelschap van de groene Android mascotte.
 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000