40.000 creditcard-gegevens gestolen bij OnePlus

40.000 creditcard-gegevens gestolen bij OnePlus

Desktops & monitoren

Geplaatst: 22 januari 2018 - 07:56

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:17

Wie tussen november 2017 en januari 2018 een smartphone of accessoire heeft gekocht bij OnePlus en daarbij afrekende met zijn creditcard, moet er rekening mee houden dat die betaalgegevens gestolen zijn.

Dat meldt OnePlus zelf, nadat klanten afgelopen woensdag aan de bel trokken. Zij merkten ineens op dat er frauduleuze afschrijvingen plaatsvonden, nadat ze bij de OnePlus-site hadden geshopt.

OnePlus stelde een onderzoek in, en nu blijkt inderdaad dat er een malafide script op de OnePlus-site werd uitgevoerd dat ingevoerde gegevens (kaartnummer, vervaldatum, veiligheidscode) stal. Het script draaide vanaf een OnePlus-server. Hoe het daar is gekomen, is nog onbekend.

Mail

Betalen met een creditcard op de site van OnePlus is tijdelijk niet mogelijk. Het bedrijf benadrukt dat PayPal-betalers geen gevaar lopen. Mogelijk gedupeerden zijn via een e-mail op de hoogte gebracht.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000