Waarom zou je nog kiezen voor een groot atx-moederbord wanneer je vermoedelijk toch maximaal één uitbreidingskaart plaatst? Met mini-itx moederbordjes kun je kleine en zuinige, maar toch ook krachtige pc’s samen stellen.

Sapphire is als trouwe AMD-partner overgestapt op de AMD E-450. We zien zo’n 20 procent betere prestaties in vergelijking met E-350 bordjes. Dit bordje haalt 869 punten in 3DMark Vantage en 2325 punten in Cinebench 10. E-350 bordjes scoren respectievelijk rond de 700 en 2000 punten. Die hogere prestaties lijken weinig effect te hebben op het stroomverbruik, want het Sapphire-bord is zuiniger dan gemiddeld. Het bord biedt pci-express x16 (4 lanes) en daarnaast een mini-pcie-aansluiting voor een tweede uitbreiding, zoals een wlan-kaart. Dit bord moet wel voorzien worden van sodimm geheugenmodules (de varianten voor laptops) in plaats van gewoon geheugen. Het bord biedt 5x sata600, esata, 8x usb 2.0, 2x usb 3.0, Gigabit Lan, Realtek ALC892 audio en opvallend genoeg ook bluetooth. Qua uitrusting zit het dus wel snor bij dit bord. Het bordje kost gemiddeld € 93. 

7,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000