Waarom zou je nog kiezen voor een groot atx-moederbord wanneer je vermoedelijk toch maximaal één uitbreidingskaart plaatst? Met mini-itx moederbordjes kun je kleine en zuinige, maar toch ook krachtige pc’s samen stellen.

Het ECS H61H2-I2 bord is met z’n gemiddelde prijs van € 57 een ander uiterste. Verwacht er niks bijzonders van, maar het is gewoon een prima budgetoplossing. Het bord heeft een pci-express x1 slot (geen mogelijkheid voor een losse videokaart dus), 2x ddr3, 8x usb 2.0, 4x sata300, Gigabit Lan en een matig presterende VIA audiocodec. Voor de monitor biedt ECS vga en hdmi. De prestaties zijn vergelijkbaar met de H77- en Z77-borden en het stroomverbruik van dit ECS bord is lekker laag. Op dit vlak is er dus niks aan te merken. Ben je op zoek naar een zo goedkoop mogelijke basis voor een klein, allround Sandy Bridge- of Ivy Bridge-systeempje, dan kun je prima bij ECS terecht, maar qua uitrusting krijg je dan alleen het hoognodige.

7,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000