Waarom zou je nog kiezen voor een groot atx-moederbord wanneer je vermoedelijk toch maximaal één uitbreidingskaart plaatst? Met mini-itx moederbordjes kun je kleine en zuinige, maar toch ook krachtige pc’s samen stellen.

Hoe goedkoop kan een mini-itx-bordje met geïntegreerde gpu zijn? Nou, heel goedkoop. ASRock verkoopt de op AMD E-350 processor gebaseerde E350M1 al voor gemiddeld € 76. Het bordje biedt een pci-express x16 slot (4 lanes), twee ddr3-slots, 10x usb 2.0, 4x sata600, esata, Gigabit Lan en een Realtek ALC892 audio-chip met digitale uitgang. Het bord heeft drie monitoruitgangen; vga, dvi en hdmi. Jammer is de aanwezigheid van een actieve koeler, al is dat bij vrijwel alle E-350 bordjes het geval. Het energieverbruik is laag:  22W idle voor het hele systeem, 31W actief. Een prima keuze voor een goedkoop htpc’tje.

6,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000