Zo ziet Office 2016 eruit op Windows 10

Zo ziet Office 2016 eruit op Windows 10

Computer accessoires

Geplaatst: 5 februari 2015 - 14:05

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:25

Microsoft heeft een preview van Office 2016 in Windows 10 geplaatst. Het kantoorpakket komt pas eind dit jaar officieel uit, maar geïnteresseerde gebruikers kunnen Word, Excel, PowerPoint en OneNote alvast bekijken in de Technical Preview van Windows 10. PCM keek er vast naar.

Er is nog steeds geen officiële datum voor wanneer Office 2016 uitgebracht wordt. Microsoft houdt het op 'het einde van dit jaar', wat waarschijnlijk betekent dat het pakket samen met Windows 10 wordt uitgebracht.
 

Eén geheel

Microsoft wil zijn Office-pakket graag één geheel maken. Het was daar al mee bezig, door Word, Excel en PowerPoint al hetzelfde uiterlijk te geven op de Android- en iOS-apps, en het valt dan ook meteen op dat Office 2016 precies datzelfde uiterlijk krijgt. Gebruikers van de eerdere apps zullen zich daarom erg thuis voelen in de layout van de apps.
 

Strakke layout

Wat vooral opvalt is dat de layout allemaal een stuk strakker oogt, en dat is niet zonder reden. Office 2016 richt zich namelijk veel meer op touch-screens, zonder daarbij af te doen aan klassieke toetsenbord- en muis-gebruikers. In de praktijk betekent dat dat alle opties makkelijker toegankelijk zijn, wat beter aan te tikken met je vinger, en dat de menu's allemaal wat leger aanvoelen.
Dat heeft wel tot gevolg dat sommige functies uit Word lijken te zijn gehaald, maar dat is geen overbodige luxe. De Office-software had altijd zo veel opties dat je soms door de bomen het bos niet meer zag.
 

Nieuwe documenten

Je ziet datzelfde kale uiterlijk terug in het menu om bijvoorbeeld nieuwe documenten te maken of ze op te slaan. Dat lijkt wel wat op hoe Office 2013 eruit zag, maar net iets groter.


 

Delen

Uiteraard kun je, net als in Office 2013, je documenten makkelijk delen met anderen door ze uit te nodigen of door het bestand direct als bijlage te verzenden. En je kunt je documenten natuurlijk in OneDrive opslaan.

Voorlopig zit nog Office 2016 nog in de preview-fase. Dat betekent dat nog niet alle definitieve functies in het softwarepakket zitten en dat sommige onderdelen nog niet even stabiel draaien. Mocht je het toch willen proberen, dan kun je in de Windows 10 Technical Preview zoeken in de bèta-Store naar "Word Preview", of naar de andere programma's.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000