Zo werkt inloggen met de DigiD-app op overheidssites

Zo werkt inloggen met de DigiD-app op overheidssites

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 29 maart 2017 - 06:39

Aangepast: 26 augustus 2022 - 17:48

Sinds vandaag kun je op overheidssites veilig inloggen met de nieuwe DigiD-app. Dat scheelt weer wachtwoorden onthouden. We vertellen je hoe je daar precies mee aan de slag gaat.

De DigiD-app is te installeren op Android- en iOS-apparaten:

Download de DigiD-app voor Android
Download de DigiD-app voor iOS

Voordat je de DigiD-app kunt gebruiken om in te loggen, moet je deze methode eerst activeren via je Mijn DigiD-instellingen. Ga daarvoor in eerst in je browser naar de inlogpagina van DigiD. Log hier als vanouds in met je gebruikersnaam en wachtwoord, plus eventueel een extra verificatiecode via sms.

Lees ook: Zo beveilig je je DigiD beter met een sms

Je komt op een pagina terecht met je persoonlijke gegevens. Scroll een stukje omlaag om Inlogmethoden te vinden. Achter DigiD app staat nu nog Niet actief. Klik ernaast op DigiD app instellingen, en daarna op DigiD activeren.

Er opent een nieuw scherm, waar je weer je wachtwoord in moet voeren. Druk op Volgende en voer daar de code in die je per sms hebt binnengekregen. Druk weer op Volgende om uit te komen bij een QR-code. Start vervolgens de DigiD-app op je telefoon.

Binnen de app is het na enkele welkomstschermen de bedoeling om de camera van je smartphone of tablet op de QR-code op je computerscherm te richten. Er komt een vijf-cijferige koppelcode in beeld, voer die in op je computer en druk op Volgende. Tot slot kies je nog een pincode voor jezelf uit.

Inloggen met DigiD-app

Voortaan kun je op de site van DigiD inloggen met de DigiD-app, je hoeft geen wachtwoord meer in te vullen. Dat werkt als volgt. Ga weer naar de inlogpagina van DigiD en kies de optie Ik wil inloggen met de DigiD app. Voer daaronder je DigiD gebruikersnaam in en klik op Volgende. Open de DigiD-app en scan de QR-code op je scherm. De app vraagt je daarna je persoonlijke pincode in te voeren. Daarna ben je ingelogd.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000