Zo raak je nooit meer je vakantiefoto’s kwijt

© CIDimport

Zo raak je nooit meer je vakantiefoto’s kwijt

Computer accessoires

Geplaatst: 21 juni 2017 - 08:23

Aangepast: 14 december 2022 - 14:23

Partnerredactie

Een heerlijke vakantie, in een zonovergoten oord of een prachtig bergachtig gebied. Je hebt honderden foto’s gemaakt met je digitale camera of smartphone. En dan opeens crasht je sd-kaartje en ben je al je foto’s kwijt. Het is maar liefst 62 procent van de Nederlanders al overkomen. Met onze tips, én de Seagate Backup Plus Slim, voorkom jij die narigheid.

© PXimport

Volgens een onderzoek van Seagate en iVox maakt een derde van de Nederlanders nooit een back-up van zijn vakantiefoto’s, en doet 22 procent dat maar sporadisch. En dat terwijl ruim zestig procent al eens foto’s of video’s van een vakantie is kwijtgeraakt. Een deel daarvan kon de bestanden nog terughalen, maar meer dan een derde was zijn foto’s voorgoed kwijt.

Daarom geven wij je drie tips om vakantiefoto’s en andere kiekjes op een goede en veilige manier te back-uppen. Je hoeft dan nooit meer bang te zijn dat je bestanden verliest en niet meer kunt genieten van al die mooie reisherinneringen.

© CIDimport

Tip 1 - Back-up op tijd

Back-uppen kan altijd, maar hoe langer je wacht, hoe groter de kans dat je in de tussentijd foto’s kwijtraakt. Met de Seagate Backup Plus Slim hoef je je daar geen moment zorgen over te maken. Die maakt namelijk automatisch een back-up op een moment dat het jou uitkomt. Zo heb je nog dezelfde dag een kopie van je foto’s, zelfs als onverhoopt je sd-kaartje stuk gaat of kwijtraakt of je digitale camera gestolen wordt.

Tip 2 - Bereid je goed voor

Een goed begin is het halve werk. Daarom is het handig om al voor je op reis gaat een goede back-up-structuur op te zetten. Maak mappen aan met een goede naam en een datumnotatie. Sorteer de mappen op datum of thema, en voorzie waar mogelijk ook de foto’s zelf van een duidelijke naam. Zo kun je altijd die ene mooie foto van de Eiffeltoren terugvinden.

© CIDimport

Tip 3 - Vergeet je smartphone niet

Hoe erg je ook verknocht bent aan je digitale camera, je zal ongetwijfeld ook af en toe een foto maken met je smartphone. Juist die leuke selfie die je even snel hebt genomen zie je snel over het hoofd, en raak je makkelijk kwijt. Met de Seagate Backup Plus Slim en de handige Seagate Backup-software zijn zelfs je smartphonefoto’s voor altijd veilig opgeslagen.

Met deze drie tips kun je met een gerust hart op vakantie en heb je altijd een veilige back-up van al je foto’s. Fijne reis!

Meer over de Seagate Backup Plus Slim

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000