Zo installeer je Android 7.0 Nougat op je Nexus-toestel

Android Nougat is officieel uitgebracht. Aanvankelijk zijn de Nexus-toestellen aan de beurt om de upgrade naar het nieuwe besturingssysteem te ontvangen, later volgen andere toestellen. Hier lees je alles wat je moet weten over het upgraden naar Android 7.0 Nougat: Hoe krijg je de upgrade, en wat moet je doen vóór je het downloadt?

Welke toestellen kunnen Android Nougat al krijgen?

Je kunt Android 7.0 Nougat op de volgende toestellen installeren:

  • Nexus 5X

  • Nexus 6

  • Nexus 6P

  • Nexus 9


Daarnaast kun je Android Nougat op een paar andere apparaten installeren:

 

  • Nexus Player

  • Pixel C

  • Android One-telefoons


Het is daarnaast mogelijk de bèta van Android Nougat te installeren op Xperia X-toestellen van Sony. Daar kun je hier meer over lezen.

Uit de doos
In de toekomst komen er steeds meer telefoons uit die uit de doos op Android Nougat draaien. Vooralsnog zijn dat de toekomstige Nexus-toestellen, en de LG V20.

 

 

Voor je gaat installeren

Android Nougat is een stabiel besturingssysteem, en moet zonder problemen kunnen worden geïnstalleerd. Toch kan er onverhoopt nog wat mis gaan tijdens het installeren, en om het zekere voor het onzekere te namen kun je dus maar beter een backup maken vóór je de upgrade start. Hoe je dat doet lees je onder andere in dit artikel.

Je hebt daarnaast ook genoeg ruimte op je toestel nodig. Je hebt voor het over the air installeren 1.1 GB aan ruimte nodig op je telefoon.

 

 

 

Installeren

Het nieuwe besturingssysteem wordt uitgerold onder gebruikers. Het kan dus zijn dat je het besturingssysteem niet meteen binnen krijgt. Je hoort de update automatisch binnen te krijgen. Daar krijg je een melding van in je notificatiescherm. Als dat niet gebeurt, kun je er ook handmatig naar zoeken. Daarvoor ga je naar 'Instellingen' -> 'Over de telefoon' -> 'Systeemupdates'.

 

 

 

Ontwikkelaarspreview

De update wordt sneller uitgerold naar gebruikers van de ontwikkelaarspreview. Als je Android Nougat dus nu al wil, doe je er goed aan je voor dat programma aan te melden.

Dat doe je door naar Google.com/Android/Beta te gaan, en daar in te loggen met je Google-account. Als dat account gekoppeld is aan je telefoon, kun je upgraden naar de definitieve versie.

Let wel op: Vergeet na de installatie je niet af te melden voor het beta-programma, anders krijg je in de toekomst ook onstabiele beta-versies van Android. 

 

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten