Windows 10 krijgt livestreaming-optie voor games

Windows 10 krijgt livestreaming-optie voor games

Computer accessoires

Geplaatst: 26 oktober 2016 - 13:05

Aangepast: 16 november 2022 - 09:46

Randolf Bouwma

Microsoft maakt bekend dat gamers vanaf volgend jaar hun games kunnen livestreamen vanuit Windows 10 zelf. Kortgeleden kocht het bedrijf daarvoor de Twitch-concurrent Beam.

Livestreamen werkt via de gamebar van Windows 10 (windows-toets + G), die nu al gebruikt kan worden om gameplay op te nemen of screenshots te maken. Na de Creators Update kun je er jezelf dus ook live mee uitzenden, terwijl anderen met je meekijken en chatten.

Interactieve streaming

Het blijft echter niet bij kijken. Beam is namelijk een interactieve streamingdienst. Streamers kunnen ervoor kiezen om kijkers mee te laten beslissen in wat ze doen. Daarvoor staan er speciale knoppen onderin beeld. Als voorbeeld toont Microsoft bijvoorbeeld hoe men in racegames kan aangeven of de speler links- of rechtsaf moet slaan.

Bij concurrerende streamingdiensten zou dit lastig zijn vanwege de vertraging die vaak ontstaat. Beam staat er echter om bekend om zijn snelheid, waardoor spelers daadwerkelijk live contact hebben met hun publiek. We spreken dan slechts over seconden, maar elke seconde telt in dit geval.

Toernooien

Met de Creators Update krijgt de Xbox-app ook nieuwe functies. Zo kunnen er toernooien mee opgezet worden, waarbij je vrienden kunt uitnodigen om aan de wedstrijden mee te doen. Dat kunnen Xbox Live-vrienden zijn, of Windows 10-gebruikers.

Dolby Atmos

Tot slot krijgt de Xbox One nog ondersteuning voor Dolby Atmos bij het afspelen van Blu-ray-films. Daarmee zet Microsoft de spelcomputer extra in de markt als dé console voor gamers met een 4K-scherm, die wellicht ook al de nieuwste audiosystemen in huis hebben.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000