WhatsApp introduceert automatische backups naar Google Drive

WhatsApp introduceert automatische backups naar Google Drive

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 8 oktober 2015 - 05:51

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:36

Het is vanaf donderdag mogelijk om een automatisch een backup te maken van je chat-gesprekken, en die in Google Drive op te slaan. De functie bestond al in bèta-vorm en was ook al beschikbaar in de iOS-versie van de app, maar wordt nu ook voor Android-gebruikers definitief uitgerold.

De nieuwe functie maakt het mogelijk om alle chats automatisch te backuppen naar Google Drive. Wanneer je WhatsApp dan op een ander toestel gaat gebruiken, kun je je gesprekken makkelijk terugzetten naar je nieuwe account.

Media

Het is daarnaast ook mogelijk om media zoals foto's en video's op te slaan in Google Drive.

Als je wilt weten hoe je de automatische backups moet aanzetten, kun je deze workshop lezen.

Automatische backup

Het is mogelijk om handmatig een backup te maken, of om die iedere week of maand automatisch te maken. Let wel op: Wanneer je ervoor kiest om ook foto's te backuppen, kan dat erg veel mobiele data kosten.

Bèta

De functie was al langer beschikbaar als bèta-versie voor Android, maar werd ook weer uit de meest recente versies van de app gehaald. iPhone-gebruikers hadden wel al de mogelijkheid om backups te maken.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000