VN: Krap helft van de wereld heeft toegang tot internet

VN: Krap helft van de wereld heeft toegang tot internet

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 23 november 2016 - 13:05

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:40

Wereldwijd hebben inmiddels zo'n 3,5 miljard mensen toegang tot internet, wat neerkomt op 47 procent van de wereldbevolking. Dat blijkt uit een telling van de Verenigde Naties.

In ontwikkelde landen waaronder ook Nederland zich mag scharen is dat percentage maar liefst 80 procent, terwijl in ontwikkelingslanden het percentage op 40 procent ligt. Dit zijn de landen zoals India, waar een enorme groei in de verkoop van goedkope smartphones er voor zorgt dat mobiel internet telkens breder beschikbaar is. 

Afrika

In de meest arme landen zijn ook de minste mensen online. In bepaalde Afrikaanse landen betreft het bijvoorbeeld slechts 1 op de 10 inwoners. Met name ouderen en mensen die op het platteland wonen hebben in deze gebieden geen internettoegang. De VN wil juist dat in het jaar 2020 60 procent van de wereldbevolking online kan, dus in deze landen is nog veel ruimte voor verbetering.

Drones en ballonnen

Tech-bedrijven als Google en Facebook kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Beide werken aan manieren om internet te brengen naar plaatsen waar dat nu nog moeilijk lukt. Facebook wil dat met drones doen, Google met ballonnen. Door zonne-energie kunnen deze vliegende oplossingen lang in de lucht blijven, terwijl ze mobiel internet op de grond mogelijk maken.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000