Vista Anti-Virus faalt in belangrijke test

Micosoft geeft toe dat zijn Windows Live OneCare anti-viruspakket gezakt is voor een belangrijke test. Doordat OneCare faalde voor de test mag het niet het 'VB100'-logo gebruiken. Dit logo mag alleen gebruikt worden door pakketten die 100 procent van de bekendste virussen detecteren.De test werd gedaan door het gerespecteerde Britse laboratorium Virus Bulletin.

Het laboratorium maakte voor de test gebruik van Windows Vista Business Edition.

Wil een anti-viruspakket door Virus Bulletins test komen dan moet het een serie van 37 bekende virussen detecteren zonder dat er ook maar eentje fout - of niet - wordt herkend. De test word driemaal gedaan op twee verschillende computers. OneCare wist 99,91 procent van de virussen te detecteren en scoorde daardoor onder de '100 procent'-grens om de test te halen.

Producten die door de test zijn gekomen zijn: CA's Home en eTrust (enterprise) pakketten, Fortinets FortiClient, F-Secure Anti-Virus, Kaspersky Anti-Virus 6.0 (in November toegevoegd aan ZoneAlarm), Sophos Anti-Virus 6.5 en Symantec AntiVirus 10.2. Pakketten die het - net als OneCare - niet gehaald hebben zijn: McAfee's VirusScan Enterprise 8.1 en Norman Virus Control.

Dit is niet de eerste keer dat OneCare problemen heeft met Virus Bulletin. Kort nadat OneCare in november vorig jaar werd gelanceerd, bleek uit een test van het laboratorium dat One Care Google's Gmail-webdienst zag als een virus en daardoor dacht dat duizenden computers geïnfecteerd waren.

Micrsosoft weet niet waarom OneCare faalde voor de test maar de  softwaregigant gaat de resultaten van de test uitgebreid analyseren. Microsoft gaat gebruikers van OneCare via zijn anti-malware weblog op de hoogte houden van zijn conclusies.


Bron: www.vnunet.com

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000