Video met startmenu Windows 9 duikt op

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 12 september 2014 - 06:17

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:43

De Duitse website WinFuture heeft een testversie van het aankomende Windows 9 in handen, en lekt daarvan screenshots en videobeelden de wereld in. Vandaag is zo voor het eerst het startmenu in actie te zien.

De terugkeer van dit menu lag al in de lijn van verwachting, nadat deze afwezig was in Windows 8 en 8.1. Microsoft rekende op veel kritiek bij diens meest recente besturingssysteem, dat erg gericht bleek op touchscreens.

De volgende Windows-versie heeft een vertrouwde omgeving voor gebruikers van Windows 7 of lager, maar de panelen die de Metro-interface kenmerken zijn wel nog aanwezig. In de video is te zien hoe de panelen te verslepen zijn, zodat het startmenu er uitgebreider en gepersonaliseerd van wordt. Het startmenu is een optie, en mogelijk niet de standaard.

Opties

In een optiemenu staat een vinkje voor 'het gebruiken van het startmenu in plaats van het startscherm.' Zet je het vinkje uit, dan lanceert Windows in de Metro-stijl. Van daaruit heb je dan weer de mogelijkheid om panelen los te maken en ze als zwevende schermen op de desktop kan plaatsen.

Uit eerder gelekte screenshots zou overigens blijken dat Windows 9 geen cijfer draagt en gewoon als 'Windows' door het leven gaat. Daarvan gaan de geruchten al langer. Vooralsnog is niet bekend wanneer Microsoft het nieuwe besturingssysteem uitbrengt.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000