Verzonden emails ongedaan maken in Gmail

Verzonden emails ongedaan maken in Gmail

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 24 juni 2015 - 07:28

Je kent het vast. Minutenlang staar je naar een belangrijke e-mail, op zoek naar typefouten. Je vindt ze niet, dus je drukt op verzenden. Twee seconden nadat de mail is verzonden, merk je toch ineens een fout op. Pech gehad?

Nee, je hoeft het er niet bij te laten zitten. Je kan verzonden e-mails namelijk in zijn geheel ongedaan maken. Google heeft die functie nu voor iedereen uitgerold in de webversie van Gmail. Je moet deze instelling alleen wel zelf aan zetten. Dat doe je als volgt.

Klik rechtsbovenin op het radaricoontje en kies voor Instellingen.

Je komt direct terecht op het tabblad Algemeen. Scroll naar beneden tot je Verzenden ongedaan maken tegenkomt en vink het vakje aan. Kies daarna hoe lang je de mogelijkheid wil krijgen een e-mail 'terug te roepen.' Je hebt de keuze uit 5, 10, 20 of 30 seconden.

Vergeet nu niet onderaan te klikken op Wijzigingen opslaan. Wanneer je voortaan een mailtje verstuurd, zie je bovenin Gmail naast de gebruikelijke boodschap 'Het bericht is verzonden' de optie 'Ongedaan maken.'

Overigens zit deze functie al veel langer in Gmail verstopt. Al zes jaar, om precies te zijn. Eerder vond je de optie onder Labs, tevens in Instellingen. Daar zijn experimentele Gmail-functies op eigen risico te proberen, zoals Google Maps-voorbeelden in e-mails.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000