© PXimport

Ustream

Computer accessoires

Geplaatst: 1 september 2011 - 07:31

Aangepast: 16 november 2022 - 10:25

Robbin Ooijevaar

Het webcambeeld live uitzenden is dankzij Ustream eenvoudiger dan dat het lijkt. Het enige dat u nodig hebt is een webcam en een gratis account. Het internetverkeer van de webcamkijkers verloopt via de servers van Ustream. Hierdoor wordt uw eigen internetverbinding minimaal belast en kunt u een goed beeld uitzenden.

1. Registreren

Surf naar Ustream.tv en maak uw gratis account aan met de knop Sign up. Ustream heeft sociale netwerkfuncties waarmee u via de site in contact kunt komen met andere gebruikers. Deze mogelijkheden zijn optioneel. U kunt de instellingen van Find people with common interests overslaan tijdens de installatie als u de sociale functies niet wilt gebruiken.

Voordat u een live-uitzending kunt starten, dient u eerst een nieuwe show aan te maken. Dit klinkt ingewikkeld, maar is het niet. Een show is een soort 'raamwerk' dat u slechts één keer hoeft aan te maken. In het raamwerk draait uw uitzending: de live-beelden vanaf uw webcam. De show hoeft niet permanent online te zijn, u kunt de stream hervatten wanneer u wilt. Meldt u aan bij Ustream.tv met uw gebruikersnaam en wachtwoord (dit gaat de eerste keer automatisch na de registratie) en klik naast Logout op uw gebruikersnaam.

© PXimport

Maak een nieuwe show aan om uw webcambeeld te koppelen.

2. Streaming video

Kies op Create a show en geef uw show een naam. Nu de show is aangemaakt, kunt u uw live-uitzending starten. Klik rechtsboven in beeld op Go live. De naam van uw show verschijnt in beeld. Kies Broadcast (uitzenden) om te beginnen. Uw webbrowser vraagt om een bevestiging dat de webcam wordt geactiveerd. Keur dit goed met de knop Toestaan. U kunt de uitzending nu starten of stoppen met de groene knop Start broadcast.

Ustream toont een voorbeeldweergave van wat de kijkers te zien krijgen. Dit scherm heet de monitor. U kunt kiezen voor Local monitor, Server monitor of Disable monitor (uitschakelen). De Local monitor is het webcambeeld vanaf uw computer. Het beeld dat de kijker te zien krijgt ziet u bij Server monitor. De beeldkwaliteit voor de Server monitor kunt u bijstellen met de schuifbalk Video Quality. Ustream zendt standaard het beeld (video) en geluid (audio) uit van uw webcam. Als u het geluid wilt uitschakelen, om privacyredenen bijvoorbeeld, verwijder dan het vinkje bij Audio broadcast.

© PXimport

Het overzichtsscherm van Ustream is overzichtelijk, u hoeft weinig aan te passen.

3. Hooggeëerd publiek!

De kijkers naar uw videostream hebben de link nodig naar uw uitzending. Klik op de naam van de show boven het monitor-scherm. Er wordt een nieuw venster geopend. Het adres in de webbrowser is het adres naar uw show. Kopieer het adres met de rechtermuisknop en plak het in een mailtje, op uw weblog, website of Facebook. Kijkers hoeven zich niet te registreren bij Ustream om het webcambeeld te ontvangen. Na het aanklikken van uw link wordt uw webcambeeld direct getoond.

© PXimport

Stuur de link van uw uitzending door naar uw vrienden of deel uw webcam via Facebook.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000