© PXimport

UPC en Ziggo gaan wifi-netwerk delen

Computer accessoires

Geplaatst: 27 juni 2013 - 06:51

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Redactie

Zoals verwacht gaan Ziggo en UPC hun nieuw op te zetten wifi-netwerken delen. Daardoor kunnen klanten van de twee kabelaars dadelijk door heel Nederland draadloos internetten.

De samenwerking is door Harry de Haas, directeur consumentenmarkt bij Ziggo, bekend gemaakt in De Telegraaf. Al bij de aankondiging van Ziggo dat de routers van klanten worden opengesteld voor draadloos internet voor alle klanten werd gezinspeeld op een krachtig verbond tussen Ziggo en UPC. Daardoor krijgen klanten van beide bedrijven nu de mogelijkheid om vrijwel overal in Nederland draadloos te kunnen internetten.

Klanten delen samen internetrouters

Ziggo is als eerste begonnen met de uitrol van een eigen wifi-netwerk via de routers die bij klanten staan. Het kabelbedrijf wil overal waar het bedrijf dekking biedt, publieke WiFi aanbieden voor zijn klanten. Die gebruiken daarvoor een gereserveerd stukje op de routers van andere klanten die daarmee beschikbaar worden gesteld voor andere Ziggo-klanten. UPC maakte vorige week bekend dat het net als Ziggo zijn modems gaat openstellen.

Via de WifiSpots kunnen klanten die zelf hun eigen modem hebben opengesteld voor anderen, ook gebruik maken van de modems van andere Ziggo-klanten. Door de samenwerking met UPC kunnen Ziggo-klanten ook gebruik maken van de wifi-modems van UPC-klanten.

Binnenkort ook bel- en mobiele data-abo's

Het gaat er bij Ziggo en UPC niet alleen om overal gratis wifi aan te bieden aan de eigen klanten. Het landelijk netwerk dat door de samenwerking ontstaat zal beide bedirjven ook de kans geven zich in het vaarwater van KPN te begeven. Al eerder meldde Ziggo dat het “binnen afzienbare tijd” bel- en data-abonnementen wil aanbieden via dat uit te rollen netwerk. Toen, afgelopen april, werd tevens bekend dat Ziggo al in gesprek was met UPC over de nu bekend gemaakte samenwerking.

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000