Twitter verwijdert accounts overleden gebruikers toch niet zomaar

Twitter verwijdert accounts overleden gebruikers toch niet zomaar

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 29 november 2019 - 08:11

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:50

Wie in dit digitale tijdperk overlijdt, laat vermoedelijk op sociale media zijn sporen na. Voor nabestaanden kan het lastig zijn daar grip op te krijgen. Bij Twitter-accounts is straks aan te geven dat de gebruiker van het account overleden is.

Op Facebook is al veel langer een zogeheten herdenkingsstatus aan te vragen voor accounts van overledenen. Twitter had die optie tot op heden niet. Het bedrijf kondigde kortgeleden een grote schoonmaak aan. Alle accounts waarop het afgelopen half jaar niet is ingelogd, zouden halverwede december verwijderd worden.

Men hield daarbij alleen geen rekening met nabestaanden van overleden Twitter-gebruikers, die de accounts mogelijk in de lucht willen houden voor het ophalen van herinneringen - maar daar zelf verder niet de mogelijkheid tot hebben. Bijvoorbeeld omdat ze niet de bijbehorende inlog-gegevens hebben.

Condoleances

Plannen om inactieve accounts te verwijderen, zijn voorlopig opgeschort. Twitter meldt dat er eerst een oplossing moet komen voor accounts van overleden gebruikers. Wellicht kan men spieken bij de concurrent. Zo introduceerde Facebook eerder dit jaar nog een Eerbetonen-status. Daarmee wordt speciaal een plekje ingericht voor het achterlaten van condoleances. 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000