Twitter: 2014 is het Jaar van de Selfie

Twitter: 2014 is het Jaar van de Selfie

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 10 december 2014 - 10:03

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:52

Op Twitter is het woord 'selfie' dit jaar maar liefst 92 miljoen keer gevallen, zo maakt het sociale netwerk bekend. Met een stijging van 500 procent ten opzichte van 2013, roept Twitter 2014 dan ook uit tot Het Jaar van de Selfie.

De meest beroemde selfie werd die van talkshow-presentatrice Ellen Degeneres, die tijdens de Oscar-uitreiking een foto van zichzelf maakte met beroemdheden als Brad Pitt, Kevin Spacey en Julia Roberts op de achtergrond. De foto werd meer dan 3,5 miljoen keer geretweet.

Finale en een komeetlanding

Net zoals op Facebook is er op Twitter het meest gesproken over het wereldkampioenschap voetbal. Het aantal tweets bereikte zijn hoogtepunt tijdens de finale Duitsland - Argentinië. Er werden op dat moment 618,725 tweets poer minuut uitgezonden.

Andere veelbesproken onderwerpen blijken onder andere de Golden Globes, het vermiste toestel MH370, het Schotse onafhankelijkheidsreferendum en de talentenjacht X Factor.

De komeetlanding van de ruimtesonde Philae en de persconferentie van Apple domineerden de tweets op het gebied van techniek. Apple kondigde de iPhone 6 (Plus) en de Apple Watch aan. Vooral over die laatste werd veel gesproken op Twitter.

Volgers

Nog benieuwd naar wie de meeste Twitter-volgers hebben? Zangeres Katy Perry heeft er met 61 miljoen het meest. Tieneridool Justin Bieber eindigt op de tweede plaats met 57 miljoen volgers. De Amerikaanse president Barack Obama heeft er 51 miljoen.

Bekijk het volledige overzicht zelf op https://2014.twitter.com/.

If only Bradley's arm was longer. Best photo ever. #oscars pic.twitter.com/C9U5NOtGap

— Ellen DeGeneres (@TheEllenShow) 3 maart 2014

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000