Toegang tot je computer zonder computer

Het is de nachtmerrie van iedere computergebruiker: je laat de laptop vallen, hij wordt gestolen of je krijgt te maken met een allesverwoestend virus. Als je laptop sneuvelt, dan is dat vervelend, maar dat overleef je wel weer. Ben je echter al je data kwijt, dan kan dat rampzalige gevolgen hebben, om nog maar niet eens te spreken van de emotionele schade. Chromebooks bieden daar de ideale oplossing voor.

© PXimport

Data heeft tegenwoordig een hele andere lading dan zo’n vijftien jaar geleden. Waren het vroeger vooral tekstdocumenten, mails, excel-sheets enzovoort die je kwijt kon raken bij een crash, tegenwoordig bewaren we ons halve leven op de computer. Foto’s, vakantievideo’s, financiële gegevens, polissen, toegang tot accounts, noem maar op. Wanneer je computer dusdanig beschadigd of zoek raakt dat je niet meer bij je gegevens kunt, dan is dat niet langer meer een ongemak, het is een regelrechte ramp. Opslag in de cloud is daarop het ideale antwoord.

Veilig en toegankelijk

Er zijn nog steeds mensen die het wat spannend vinden om hun gegevens op te slaan in de cloud, oftewel op een server die verbonden is met internet. Het is nergens voor nodig om je daar zorgen om te maken, om de simpele reden dat je ervan kunt uitgaan dat een bedrijf dat cloud-opslag biedt, z’n beveiliging een stuk beter voor elkaar heeft dan jij en ik. Immers, het succes van zo’n bedrijf valt of staat met z’n reputatie, dus beveiliging is voor dat soort bedrijven de belangrijkste prioriteit. Naast veilig is opslag in de cloud ook heel praktisch en juist dat is één van de redenen waarom werken met een Chromebook zo handig is. Chromebooks slaan alles dat je doet namelijk standaard op in Google Drive, zodat je over het werken in de cloud niet eens hoeft na te denken, dat gaat helemaal vanzelf.

Toegang zonder computer

Met al je belangrijke bestanden in Google Drive, hoef je nooit meer te vrezen voor je gegevens. Laptop gestolen, gevallen, gecrasht? Vervelend voor je laptop, maar je gegevens staan nog gewoon veilig in Google Drive. En het mooie is, je hebt niet eens een nieuwe computer nodig om die gegevens te benaderen. Smartphones, tablets, ze maken zonder problemen verbinding met Google Drive, zodat je overal en altijd toegang hebt tot de bestanden die belangrijk voor je zijn. Het fijne daarvan is dat je, zonder enige voorbereiding, op elk gewenst moment een willekeurig bestand tevoorschijn kunt toveren vanuit de cloud, iets waarvoor vóór het cloud tijdperk met je pc echt een behoorlijke trucendoos open moest trekken, en dan nog werkte het niet optimaal.

© PXimport

Ook offline

Een veelgehoorde aarzeling van mensen is dat ze ook toegang tot hun gegevens willen hebben wanneer ze niet online zijn. Ook dat is met een Chromebook prima mogelijk. De apparaten mogen dan ontworpen zijn om standaard in de cloud te werken, ze hebben wel degelijk eigen opslagcapaciteit. Voor bestanden die je ook wilt kunnen benaderen wanneer je even niet online bent, kun je aangeven dat je die ook offline wilt kunnen gebruiken. Alle lusten dus, zonder de lasten.

De wereld begint werken in de cloud steeds meer te omarmen, en dat is een fijne ontwikkeling. Chromebooks helpen enorm bij die acceptatie omdat je niet eens in de gaten hebt dat je niet lokaal werkt. Tot je ineens, onderweg naar vakantie een mailtje krijgt van je collega’s, dat ze echt dringend een bestand nodig hebben en jij dat bestand vanuit Google Drive direct naar ze kunt sturen met je smartphone, omdat je Chromebook het daarin heeft opgeslagen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000