Toch nog een extra update voor Windows 7

Toch nog een extra update voor Windows 7

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 29 januari 2020 - 09:10

Hoewel de ondersteuning voor Windows 7 op 14 januari jongstleden is gestopt, brengt Microsoft alsnog een extra update uit. Dit vanwege een bug die het bedrijf zelf introduceerde bij de 'laatste' Windows 7-update.

Update KB4534310 zou eigenlijk de laatste reguliere update voor Windows 7 zijn. Bugfixes en beveiligingsupdates zouden daarna enkel nog beschikbaar zijn voor (met name) zakelijke gebruikers die voor 'extended support' betalen. Probleem: de update zorgde ervoor dat de bureaubladachtergrond-functie van Windows 7 niet meer naar behoren functioneerde. 

Lees ook: Overstappen of niet, vier opties voor Windows 7-liefhebbers

Wanneer een afbeelding op uitgerekt staat ingesteld, blijft enkel een zwarte achtergrond over. In eerste instantie leek het er op dat Windows 7-gebruikers hiermee zouden moeten leven. Nu verklaart Microsoft aan techsite The Verge dat er wel degelijk nog een extra update uitkomt, die dit probleem verhelpt. Wel zo netjes, gezien het bedrijf de fout zelf introduceerde.

Wanneer?

Het is nog even de vraag wanneer deze update uitkomt. Heb je last van deze bug, houd de komende tijd dan de Windows Update-instellingen in de gaten. Tot die tijd kun je desktopafbeeldingen bijvoorbeeld op gecentreerd of 'naast elkaar' laten staan.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000