© PXimport

Tip: Lage snelheid? Minder betalen!

Computer accessoires

Geplaatst: 11 januari 2013 - 14:15

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie

Er zijn talloze internetverbindingen en abonnementen via kabel, ADSL of een ander ‘transportmedium’. Soms worden we overgehaald om iets meer te betalen voor een sneller abonnement, maar wat krijg je eigenlijk?

De internetsnelheid wordt aangegeven met een upload- en downloadsnelheid in megabit (Mbit), niet te verwarren met megabyte (MB). De snelheid die je denkt te krijgen (omdat je er voor betaalt) kan in de praktijk veel lager liggen.

De oorzaken zijn technische beperkingen, bijvoorbeeld omdat je te ver van de centrale woont. Ook kan er administratief iets verkeerds zijn ingesteld waardoor jouw internetverbinding minder snel werkt dan mogelijk is. Soms zorgt een nieuw modem of aanpassing van de instellingen al voor een snellere internetlijn.

Speedtest.net

Met een dienst als speedtest.net kan je eenvoudig je internetsnelheid doormeten. Voer de test bij voorkeur uit via een bekabelde verbinding. Dit geeft het beste resultaat. Valt de gemeten upload- en downloadsnelheid tegen? Dan kan je contact opnemen met de internetaanbieder.

Deze zal opmerken dat de vermelde snelheid bij jouw abonnement een maximale snelheid is die in de praktijk niet altijd wordt gehaald. In dit geval kan je jouw abonnement mogelijk downgraden naar een lagere snelheid om kosten uit te sparen, want waarom zou je betalen voor snelheden die op jouw locatie niet mogelijk zijn?

© PXimport

Test je internetsnelheid bij speedtest.net en controleer of dit overeenkomt met je abonnement.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000