Systeembeheerders krijgen meer mogelijkheden in iOS 9.3

iOS 9.3 krijgt een aantal nieuwe features waarmee systeembeheerders meer controle krijgen over de iPhones van gebruikers. IT'ers kunnen zo het thuisscherm van een gebruiker aanpassen en bepaalde apps er wel of niet op toestaan.

Dat blijkt uit documenten (PDF) van Apple die op internet belandden. In die documenten staat te lezen wat de mogelijkheden zijn voor systeembeheerders.
 

MDM

De nieuwe features zijn te gebruiken via een systeem genaamd Mobile Device Management (MDM), Apples ecosysteem om apparaten en updates centraal te regelen.
 

Eigen layout

In de documenten staat te lezen dat Apple werkt aan een 'gespecialiseerde thuisscherm-layout' waarop een systeembeheerder alleen bepaalde applicaties kan plaatsen. Andere applicaties kunnen ook verborgen worden zodat ze niet op de telefoon op te starten zijn.

Ook krijgen admins de mogelijkheid om notificatie-instellingen aan te passen, en om bepaalde url's in Safari op te slaan.
 

Gebruikersaccounts

De administrative controls zijn niet de enige nieuwe feature van iOS 9.3. In het nieuwe besturingssysteem zit namelijk ook de mogelijkheid om verschillende gebruikersaccounts aan te maken op de iPad. Dat is volgens Apple handig wanneer de tablet op scholen wordt gebruikt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000