Studenten TU Eindhoven werken aan 'modulaire auto'

Een aantal studenten van de Technische Universiteit Eindhoven werken aan een modulaire auto. De losse onderdelen van het voertuig, zoals de motor, de versnellingsbak en het interieur zijn los van elkaar te vervangen.

Het gaat om een elektrische auto genaamd de Nova. Die kan ook nádat je hem hebt aangeschaft nog flink veranderd worden. De Nova moet bijvoorbeeld groter of juist kleiner worden gemaakt, het dashboard moet worden vervangen, of de kleur van het voertuig kan veranderd.

Klikbaar

Dat gebeurt door alle onderdelen 'klikbaar' te maken, zodat ze makkelijker in elkaar te zetten zijn. Veel details over de rest van de auto zijn nog niet bekend, maar het team erachter wil wel kwijt dat de Nova 'slechts' 90 kilometer per uur kan rijden. De auto wordt in april gepresenteerd tijdens de AutoRai in Amsterdam.

Studenten

De studenten die de Nova bouwen komen van verschillende opleidingen zoals Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde en Software Sciences. Samen werken als het TU/ecomotive aan de auto. Het team werkt samen met enkele bedrijven, zoals chipfabrikant NXP.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000