Spotify neemt muziektriviaspel Heardle over

Spotify neemt muziektriviaspel Heardle over

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 13 juli 2022 - 05:20

Aangepast: 20 september 2022 - 07:47

Spotify kondigt aan muziektriviaspel Heardle over te nemen. Dit is een game die online verscheen na het populaire webspel Wordle.

Spotify neemt muziektriviaspel Heardle over

Dit is de eerste keer dat Spotify is met gaming in brede zin doet. Met Heardle wil het bedrijf twee dingen bereiken: mensen betrokken houden en luisteraars nieuwe muziek voorschotelen.

Heardle is vooralsnog alleen te bereiken via zijn zelfstandige website. De game speelt een liedje af en luisteraars moeten dan binnen zes beurten raden om welk nummer het precies gaat.

Spotify neemt Heardle over

Eerst hoor je enkele noten en daarna krijg je de muziek iets beter te horen. Wanneer het dagelijkse spel ten einde komt, dan krijg je een link naar de content op muziekstreamingdienst Spotify te zien.

Voorheen was het zo dat het linkje naar SoundCloud verwees. Spotify laat weten dat Heardle dagelijks miljoenen spelers heeft, maar wil niet vertellen hoeveel het voor de dienst betaalde.

De integratie tussen Heardle en Spotify gaat eerst live in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland en komt later naar andere landen toe.

Het is later ook de bedoeling dat Heardle volledig geïntegreerd wordt in de app van Spotify. Maar het bedrijf maakte nog niet bekend hoe het dat precies van plan is om te bewerkstelligen.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000