Specificaties Bluetooth 5 officieel vastgesteld

De Bluetooth Special Interest Group heeft deze week officieel de specificaties voor Bluetooth 5 vastgesteld. Bluetooth 5 heeft een groter bereik, hogere snelheid en kan beter omgaan met storingen door andere draadloze standaarden op dezelfde frequentieband.

Bluetooth 5 zou ten opzichte van zijn voorganger Bluetooth 4.0 een vier keer zo groot bereik en een twee keer zo hoge snelheid hebben. Hierdoor zou bluetooth in het hele huis bereik moeten hebben. De eerste apparaten met Bluetooth 5 worden binnen enkele maanden verwacht.

Internet of Things

Een andere belangrijke verbetering is dat Bluetooth 5 beter kan omgaan met storingen van andere draadloze technieken op dezelfde frequentieband. Samen met het grotere bereik wordt de standaard beter geschikt voor IoT-toepassingen. IoT is volgens de Bluetooth Special Interest Group dan ook één van de speerpunten voor Bluetooth 5.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000