Sonos presenteert nieuwe speaker met Alexa en AirPlay 2

© PXimport

Sonos presenteert nieuwe speaker met Alexa en AirPlay 2

Computer accessoires

Geplaatst: 4 oktober 2017 - 13:33

Aangepast: 24 november 2022 - 12:44

Redactie

Vandaag heeft Sonos in New York een nieuwe speaker gepresenteerd die uitgerust is met Amazon Alexa en AirPlay 2. Ook kan de spraakassistent van Amazon worden gekoppeld aan bestaande speakers van Sonos.

Tijdens een persconferentie in New York heeft Sonos een drietal belangrijke updates gegeven voor nieuwe en bestaande geluidssystemen van Sonos.

Sonos One

Sonos heeft een volledig nieuwe speaker onthuld: de Sonos One. Het is de eerste slimme speaker van Sonos met een ingebouwde spraakassistent en bovendien de eerste speaker met AirPlay 2; de multiroom-oplossing van Apple. Met AirPlay 2 is het mogelijk om de audio van elk apparaat in het Apple-ecosysteem synchroon af te spelen op de speakers van Sonos. Ook de andere speakers van Sonos zullen begin 2018 gebruik kunnen maken van AirPlay 2.

© CIDimport

Door de Sonos One toe te voegen aan een bestaand Sonos-systeem, is het mogelijk om met de ingebouwde microfoons van de One ook andere speakers te bedienen. Zo wordt je hele Sonos-systeem met behulp van één speaker een slim systeem.

De Sonos One is beschikbaar vanaf 24 oktober, voor een verkoopprijs van 229 euro. Het is nu al mogelijk om de Sonos One te bestellen.

Amazon Alexa

Het is vanaf vandaag mogelijk om Alexa te koppelen met speakers van Sonos. Door de publieke beta van de laatste update te installeren kunnen gebruikers apparaten als de Amazon Echo en Echo Dot aan bestaande Sonos-speakers koppelen. Deze beta is momenteel nog niet beschikbaar in Nederland.

Naarmate Alexa meer talen zal ondersteunen, zullen steeds meer gebruikers kunnen profiteren van deze update.

© CIDimport

Keurmerk

Na het succes van Direct Control in Spotify – waarmee gebruikers speakers van Sonos in de Spotify-app kunnen bedienen – brengt Sonos soortgelijke functies naar apps van andere streamingdiensten. Volgens vice-president Allen Mask moet het systeem van Sonos “democratisch, open en universeel zijn”. Om die reden zal Direct Control eind 2017 ook beschikbaar zijn in de apps van TIDAL, Pandora, iHeart en Kuke.

© CIDimport

In 2018 zal Sonos een open platform opzetten, waarmee fabrikanten hun producten kan laten samenwerken met Sonos. Deze producten krijgen het keurmerk ‘Works with Sonos’. Volgens Sonos kunnen we samenwerkingen verwachten met merken als Logitech, Samsung SmartThings, Control4 en HDL.

© CIDimport

Ook op het gebied van spraakassistentie wil Sonos een open platform zijn. Gebruikers van Sonos kunnen begin 2018 ondersteuning verwachten van Google Assistant – die op dit moment vertaald wordt naar het Nederlands.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000