Snellere en kleinere Qualcomm-processor vanaf volgend jaar in smartphones

Qualcomm heeft een nieuwe cpu onthuld die 27 procent sneller is dan zijn voorganger en bovendien een stuk kleiner. De nieuwe Snapdragon 835 zal vanaf volgend jaar in smartphones worden toegepast.

De nieuwe Snapdragon 835-processor is met een kleiner procede geproduceerd dan de vorige modellen, de Snapdragon 820 en 821. De nieuwe chip is 10 nanometer, terwijl de vorige modellen nog 14 nanometer waren.

De Snapdragon 835 is verder een stuk zuiniger dan de voorloper, volgens Samsung en Qualcomm zo'n 40 procent. De nieuwe processor ondersteunt ook de snelle oplaadtechniek Quick Charge 4.0. Met de nieuwe versie gaat het opladen van een smartphone ongeveer 20 procent sneller.

Het productieproces van de nieuwe processor is nu gestart en begin volgend jaar kan deze worden toegepast op nieuwe smartphones. Naar verluid is de Samsung Galaxy S8 de eerste telefoon die wordt voorzien van de nieuwe processor.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000