Review: Toshiba Canvio Aero Mobile

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 3 februari 2015 - 09:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:27

Een draadloze ssd. Zo prijst Toshiba de Canvio Aero Mobile Wireless ssd aan. Een externe schijf met een capaciteit van 128 GB, die gekoppeld kan worden aan uw computer. Dat kan via usb 3.0, maar ook draadloos, waarmee-ie ook bruikbaar is op telefoon en tablet.

Te veel beloven

Ongeveer 6x12x1,3 cm groot is de Canvio Wireless SSD en hij weegt 120 gram: veel kleiner en compacter dus dan een externe harde schijf. Wanneer hij via usb gekoppeld wordt met een computer dan valt de snelheid eigenlijk wat tegen: hij is nauwelijks sneller dan een moderne harde schijf. Op dat vlak belooft Toshiba dus wat veel met de benaming ssd.

Lees ook: Toshiba Canvio Aerocast streamt ook naar Chromecast

Geen apps nodig voor Aero Mobile

Draadloos is het product een stuk doordachter. In tegenstelling tot veel andere producten in deze klasse die hetzelfde beloven te doen hebt u geen speciale app nodig om hem te gebruiken. Maak verbinding en vervolgens hebt u toegang tot de ingebouwde website van het apparaat en de opslagen bestanden. Het pluspunt is ook meteen het minpunt: buiten de webinterface is er geen andere manier om de Toshiba uit te lezen. U kunt hem dus niet als een echte netwerkschijf gebruiken.

SD-kaart backup

Ook kunt u er een sd-geheugenkaartje in steken en op deze manier uitlezen. Het kaartje kan niet uitgelezen worden als de draadloze ssd via usb op uw computer is aangesloten. Wel kunt u de schijf gebruiken om automatisch een backup te maken van een geheugenkaartje. Handig als het kaartje van uw fototoestel vol is en u verder wilt gaan met schieten. Helaas worden alleen sd en sdhc-kaartjes ondersteund; hierdoor is de maximale capaciteit beperkt tot 32 GB. De nieuwe sdxc-kaartjes met een grotere capaciteit worden niet ondersteund.

Conclusie

Externe 128 GB flashopslag die zowel via usb 3.0 als wifi toegankelijk is voor laptop, tablet en telefoon.

Pluspunten

Werkt ook zonder apps.

Minpunten

Voor een ssd behoorlijk traag.

Adviesprijs: €159,–

Voor meer informatie: www.toshiba.nl

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000