Review: Ring Spotlight Cam

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 24 december 2018 - 13:00

Het aanbod van beveiligingscamera’s is groot, zowel voor binnen als buiten. Ring (onderdeel van Amazon) hoort wereldwijd bij de bekendere merken en de producten van dit merk zijn sinds kort ook in Nederland te koop. Wij gingen aan de slag met de Ring Spotlight Cam.

De Ring Spotlight Cam die wij testen werkt op een accu, maar er is ook een variant met draad – deze is even duur. Het instellen van de Spotlight Cam is eenvoudig en het benodigde gereedschap wordt netjes meegeleverd.

Privacyzorgen

Als de camera hangt en actief is, kunt u in de Ring-app livebeelden opvragen of de camera koppelen aan andere Ring-camera’s en -deurbellen. Let erop dat u bij het aanmaken van een Ring-account automatisch akkoord gaat met de voorwaarden van het Amerikaanse bedrijf. Daarin staat onder andere dat uw data ‘beschikbaar is voor partijen buiten de Europese Unie’.

De Ring Spotlight Cam begint met filmen in full-hd zodra de bewegingssensoren detectie waarnemen. In het donker worden infraroodsensoren voor nachtzicht actief. De beeldkwaliteit is in alle situaties prima, en door de kijkhoek van 140 graden legt de beveiligingscamera een groot deel van de omgeving vast.

Alles uit de kast

Wordt er in het donker beweging geregistreerd, dan springen ook de twee led-spotlights aan om ongewenste bezoekers af te schrikken én ze beter op de film te krijgen. Als dat voor u nog niet genoeg is, activeer dan de luide 110 decibel sirene.

Het grootste nadeel is dat de camera volledig afhankelijk is van internet. Er past geen sd-kaartje in, beelden zijn alleen terug te zien in de (betaalde) cloudomgeving. Daarvoor betaalt u een maandelijks bedrag van drie euro.

Conclusie

Uitgebreide beveiligingscamera met verborgen kosten.

Pluspunten
Beeldkwaliteit, ingebouwde afschrikmethodes.
Minpunten
Geen lokale opslag, abonnement nodig om beelden terug te kijken.

Adviesprijs: € 229,­–

Voor meer informatie: https://nl-nl.ring.com/products/spotlight-cam-battery

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000