Review: Kobo Aura One

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 23 november 2016 - 14:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:40

De Kobo Aura One is een e-reader die met 20 centimeter (7,9 inch) net zo groot is als een iPad Mini. Dat maakt het een van de grootste e-readers van het moment, maar toch is het apparaat verrassend licht (230 gram).

Uniek aan de lezer is dat hij het achtergrondlicht uit zichzelf kan instellen. Daarop wordt de helderheid aangepast, maar ook de blauw-waarden van de e-reader, waardoor het beeld veel rustiger is voor uw ogen wanneer u in het donker leest. Dat werkt soms een beetje overdreven waardoor het scherm er wel érg rood uitziet, maar dat went snel. De instelling kan ook uitgeschakeld worden.

Waterdicht

De Kobo Aura One is net als zijn voorganger waterafstotend. Daarmee kunt u hem maximaal een half uur in een meter diep water gebruiken – handig voor wie graag in bad leest maar nog weleens wat uit zijn handen laat glijden.

De Auro One heeft dit keer geen gleuf voor een sd-kaart, maar met 8 GB intern geheugen lijkt dat ook niet echt nodig. U kunt er met gemak honderden boeken van een paar MB op kwijt.

Verplicht account

Het besturingssysteem van de e-reader is niet veranderd. Dat bestaat nog steeds uit een aantal grote blokken met daarin zaken als uw boekenlijst, of uw instellingen. U kunt de e-reader synchroniseren met lees-later-app Pocket, en Kobo heeft ook een eigen boekenwinkel waar u direct nieuwe boeken kunt downloaden.

De Aura One maakt op handige wijze gebruik van mogelijkheden die u niet in een ‘echt’ boek hebt. Zo kunt u de definitie van een woord opzoeken via een ingebouwd woordenboek, aantekeningen maken en uw leesstatistieken bijhouden.

Let wel op dat u verplicht een account moet aanmaken vóór u de e-reader kunt gebruiken. U kunt een eigen account maken, maar ook inloggen met Facebook of juist Goodreads. Maar u komt er echter niet onder uit dat te doen, en dat vinden we toch wel jammer.

Conclusie

Een uitstekende e-reader met een goede afwerking en een fijn groot formaat. Dat hij waterdicht is en een kraakhelder scherm heeft weegt zeker op tegen de hoge prijs en de verplichting van een account.

Pluspunten:
Groot, helder scherm, weegt niks, waterafstotend.
Minpunten:
Duur, verplicht account aanmaken.

Adviesprijs: € 229,–

Voor meer informatie: https://us.kobobooks.com/products/kobo-aura-one

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000