Review: Eufy Video Doorbell Dual

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 8 mei 2022 - 03:30

Aangepast: 19 september 2022 - 13:33

Wat is er beter dan een slimme videodeurbel met één camera die naar voren kijkt? Eufy denkt het te weten en lanceerde onlangs de Video Doorbell Dual. Inderdaad, een bel met twee camera’s.

Review: Eufy Video Doorbell Dual

Eén kijkt vooruit om personen in beeld te brengen, en schuin aan de onderkant zit een extra camera die de grond ziet. Volgens Eufy is de tweede camera handig om pakketjes bij de voordeur te bekijken. Na drie weken gebruik bij een rijtjeshuis met voortuin kunnen we die claim beamen, al is het wel de vraag hoe vaak je die extra camera nodig hebt. Als het goed is, laten pakketbezorgers je pakje namelijk niet onbeheerd bij de deur achter.

Bedraad of accu

De extra camera blijkt overigens ook handig om te controleren of de kat voor de deur staat, maar dat terzijde. De deurbel biedt goede video- en audiokwaliteit om te communiceren met bezoek. Je gebruikt de bel bedraad of op de accu, die een paar maanden meegaat. Fijn is dat de bel kan samenwerken met andere Eufy-gadgets, zoals beveiligingscamera’s.

Abonnement

Eufy verkoopt de bel vooralsnog alleen met een Homebase-station erbij, dat de verbinding regelt, als gong functioneert en beelden lokaal opslaat. Binnenkort is de bel ook zonder Homebase te koop, voor vijftig euro minder. Deze versie is bedoeld voor wie al een Homebase heeft.

Prettig is dat je bij deze slimme deurbel geen abonnement nodig hebt om ‘m optimaal te kunnen gebruiken. Dat is bij merken als Google en Ring wel anders.

Conclusie

De extra camera is innovatief, maar geen must-have.

Pluspunten
Innovatief, gebruiksgemak, geen abonnement.
Minpunten
Groot, prijzig.

Adviesprijs: € 249,- (met Homebase 2)

Voor meer informatie: https://kwikr.nl/eufydual

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000