Rechter roept Apple en Samsung op tot staakt-het-vuren

© PXimport

Rechter roept Apple en Samsung op tot staakt-het-vuren

Geplaatst: 7 december 2012 - 07:30

Aangepast: 16 november 2022 - 10:09

Elmar Rekers

Rechter Lucy Koh heeft Apple en Samsung opgeroepen tot een ‘staakt-het-vuren’. Volgens de Amerikaanse rechter loopt de patentstrijd tussen de fabrikanten de spuigaten uit en moet de strijdbijl snel begraven worden.

Apple en Samsung vechten al bijna twee jaar een hevige patentstrijd uit in verschillende landen. “Ik denk dat het tijd is voor wereldvrede”, laat Koh zich donderdag in de rechtbank ontvallen. Hiermee verwijst ze naar de vele rechtszaken die er over de hele wereld lopen.

“Als de partijen willen onderhandelen, staan wij daar voor open. Het is tijd voor een staakt-het-vuren”, aldus Koh. Samsung liet donderdag tijdens de zitting weten dat ze niet negatief tegenover een wapenstilstand staan. Echter moet Apple volgens de Zuid-Koreaanse fabrikant het initiatief nemen bij een dergelijke stap. Iets dat Apple volgens de advocaat van Samsung niet ziet zitten.

Schikking

Apple kwam onlangs ook al tot een schikking met HTC, waardoor de lopende patentzaken tussen die bedrijven kwamen te vervallen. Of Apple ook met Samsung een dergelijke overeenkomst wil aangegaan, is nog maar de vraag. Apple boekte eerder immers nog een grote overwinning, waarbij Samsung een voorlopige schadevergoeding van 1,05 miljard dollar werd opgelegd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten