Een producent zou volgens geruchten bezig zijn met de eerste prototypes van de nieuwe Surface Phone van Microsoft. Het toestel moet in 2017 verkrijgbaar zijn.

Volgens berichten in de Taiwanese media zou Pegatron de fabrikant zijn die de telefoons gaan maken. Deze elektronicafabrikant levert ook producten voor Apple en heeft ook de Surface Studio voor Microsoft gefabriceerd.

Surface Phone

De nieuwe Surface Phone wordt de opvolger van de eerdere Lumia-reeks van Microsoft. Over de nieuwe telefoon is nog niet heel veel bekend, behalve dat hij natuurlijk met Windows 10 Mobile wordt uitgerust. Het is niet bekend wat de hardwarespecificaties zijn. Wel zou de telefoon ook als desktopcomputer gebruikt kunnen worden dankzij de in Windows 10 verder uitgebreide Continuum-functie en kunnen x86-applicaties native gedraaid kunnen worden.

Of de telefoon daadwerkelijk in 2017 gaat verschijnen is nog niet bekend. Het komt vaker voor dat na het bouwen van een aantal testexemplaren van een apparaat, deze alsnog niet het levenslicht gaat zien.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000