Powerpoint 2010: presentatie via internet

Een frisse toevoeging aan PowerPoint 2010 is de mogelijkheid om uw presentatie via internet te streamen. U stuurt een uitnodiging naar de personen met wie u de presentatie wilt doorlopen, waarna zij inloggen op een pagina waarop uw presentatie wordt vertoond. Zo hoeft u niet meer met elkaar in een fysieke ruimte te zitten.

Klik op de vierkante Office-knop in PowerPoint, zodat Backstage wordt geopend. Vervolgens klikt u op Share. Kies nu voor Broadcast Slide Show. Voor het uitzenden van uw presentatie hebt u een Windows Live ID nodig. Klik op de knop Start Broadcast. Geef uw aanmeldingsgegevens voor Windows Live ID op. PowerPoint maakt vervolgens de presentatie klaar voor uitzending, waarna een link verschijnt. Deze koppeling kunt u kopiëren en aan de andere deelnemers geven (Copy Link), of direct verzenden per e-mail (Send in Email). Heeft iedereen de koppeling ontvangen en de pagina geopend? Tijd voor actie. Klik op de knop Start Slide Show. De deelnemers op afstand zien precies de dia’s die u op dat moment zelf ook bekijkt en afspeelt.

© PXimport

Uw presentatie ‘uitzenden’ via internet.

Engelse interface

Dit artikel is gemaakt met de Engelse bètaversie van Office 2010 (omdat de Nederlandse versie nog niet beschikbaar is). Alle benaming in de interface zijn dus in het Engels. Mocht u later dit jaar de Nederlandse versie installeren, dan heten alle functies weer anders. Maar tegen die tijd passen we deze artikelen aan.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000