Popcorn Time: het vervolg

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 17 maart 2014 - 07:10

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:00

Zie hier de kracht van open source software. Schreven we vorige week nog over Popcorn Time, de zogeheten Netflix voor pirated content, werd dit weekend de stekker er alweer uitgetrokken. Maar niet meer dan een paar dagen later is het project al opgepakt door GitHub, beter en uitgebreider dan voorheen.

Torrentsite YTS heeft het project overgenomen. Volgens een developer van het platform hebben ze een beter positie om zich tegenover het copyright beleid staande te houden, omdat het gebouwd is op hun API: Het is alsof we een andere interface op onze website hebben gebouwd. Het maakt voor ons niet uit of we het hele project ondersteunen, of alleen de films leveren. Het is onze visie bij YTS dat we door deze projecten heenkijken en ze niet gelijk afschrijven omdat ze reuring veroorzaken. Dat hoeft niet gelijk te betekenen dat ze afgesloten moeten worden.

De applicatie en de bestanden zijn op GitHub te downloaden. De nieuwe versie werkt precies hetzelfde als de vorige en is beschikbaar voor Windows, OS X en Linux.

Beter dan het origineel

De nieuwe versie gebruikt nu ook trakt.tv om nog meer informatie te downloaden. Zo hebben de films nu ook cover images, backdrop images, een synopsis en informatie over de speeltijd. Alle originele Popcorn Time bestanden waren vanaf het begin af aan al verkrijgbaar op GitHub. Iedereen had toegang en kon zijn eigen versie bouwen. Nadat de stekker uit het project werd getrokken, pakte YTS het balletje op en is ermee aan de slag gegaan. En het lijkt erop dat in dit geval het vervolg nog beter is dan het origineel. Nu maar afwachten hoelang de applicatie zal blijven runnen op GitHub… 

Bron: Techcrunch

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000