Philips Brilliance 288P6LJEB - UHD met alle mogelijkheden

© PXimport

Philips Brilliance 288P6LJEB - UHD met alle mogelijkheden

Computer accessoires

Geplaatst: 28 november 2014 - 09:18

Aangepast: 24 november 2022 - 11:08

Michiel de Roode

Eerder hebben we drie UHD-beeldschermen (ook wel 4K genoemd) voor je getest. Het vierde beeldscherm met de Ultra HD-resolutie dat we testen is er één van Philips: de Brilliance 288P6LJEB.

Als je onze test hebt gelezen, zal het geen verrassing zijn dat net als de die geteste schermen van ASUS, AOC en Samsung ook Philips het 28 inch TN-paneel van CMO gebruikt. Als we de specificaties vergelijken met die drie schermen, dan zijn het voornamelijk de extra mogelijkheden die het verschil maken. De beeldkwaliteit is vrijwel gelijk. De standaard kleurreproductie van de 288P6LJEB is behoorlijk goed. We meten een gemiddelde Delta E van 2,31. Lees ook: Wat is 4K precies, en moet ik nu een nieuwe TV kopen?

Kalibratie zal voor de meeste gebruikers niet eens nodig zijn. Hoe indrukwekkend CMO's paneel ook is, het blijft een TN-paneel. Professionele fotografen die aan de slag willen met Ultra HD kunnen beter wachten op UHD-beeldschermen met IPS-panelen. Voor de normale gebruiker is de inkijkhoek (net als bij de eerder geteste UHD-schermen met hetzelfde paneel) het enige echte nadeel. Wel is het contrast vergeleken met de andere schermen wat aan de lage kant, maar nog steeds goed genoeg. In het donker heeft het in de linker bovenhoek iets last van lichtlekkage, maar niet in die mate dat het met dagelijks gebruik hinderlijk is. De responstijd van het scherm is ontzettend kort en uitstekend prima geschikt voor gamen.

Compleet

De Brilliance 288P6LJEB is erg compleet. Aan de achterkant treffen we alle bekende aansluitingen aan. Dat is positief, maar als je de resolutie van 3840 x 2160 pixels wilt combineren met een bruikbare 60Hz-refreshrate is alleen DisplayPort 1.2 bruikbaar. Via HDMI of DVI ben je beperkt tot een refreshrate van 30 hertz en dat is zelfs voor desktopgebruik al krapjes. Philips levert netjes een DP-, DVI- en HDMI-kabel bij het scherm. Een andere handige mogelijkheid waar het scherm over beschikt is een usb-hub met twee usb2.0- en twee usb3.0-aansluitingen. Verder heeft het scherm MHL-ondersteuning en kun je het tot 15 centimeter in hoogte verstellen.

Conclusie

De Philips 288P6LJEB is een UHD-Beeldscherm dat alle wenselijke mogelijkheden aan boord heeft. Het is echter niet het beste UHD-scherm dat wij getest hebben, zo is het door ons gemeten contrast lager dan het scherm van ASUS en is de prijs weer hoger dan het scherm van AOC. Maar als je de 288P6LJEB gaat kopen, maak je geen verkeerde keuze. De belangrijkste voordelen: het scherm heeft standaard al een goede kleurreproductie, heeft usb 3.0 aan boord en is in hoogte verstelbaar.

8,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

In hoogte verstelbaar

Usb 3.0

Zeer lage responstijd

Standaard kleurreproductie

Minpunten

Matige inkijkhoek

Conclusie

Philips Brilliance 288P6LJEB ---------------------------- **Prijs**: € 600,- **Beelddiagonaal**: 28 inch (71 cm) **Type panel**: TN (CMO M280DGJ-L30) **Natuurlijke resolutie**: 3840 x 2160 (UHD) **Gemeten contrastratio**: 530:1 **Kijkhoek (hor./ver.)**: 170° / 160° **Aansluitingen**: D-sub (VGA), DVI-D, HDMI (met MHL), DisplayPort, 2x usb 3.0, 2x usb 2.0, 3,5mm-geluidsingang, 3,5mm-geluidsuitgang **Responstijd (zwart - wit) / (grijs - grijs)**: 5 ms / 1 ms **Omvang incl. voet (BxDxH)**: 65,9 x 27,3 x 57,3 cm **Gewicht**: 8,05 kg **Speakers:** 2x 3 watt stereo...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000