PCM-weekoverzicht: WWDC met macOS en iOS 10, Yoga 900s review

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

WWDC 2016: macOS en iOS 10

© PXimport

OS X gaat binnenkort door het leven als macOS. Eén van de vele onthullingen die Apple deze week deed tijdens de jaarlijkse WWDC-beurs. Naast de naamsverandering staan er ook een hoop nieuwe features op het programma. Daarnaast is iOS 10 officieel aangekondigd, naast updates voor watchOS en Apple TV. Lees hier al het nieuws van WWDC 2016.

Ook interessant - Apple stelt Siri open voor ontwikkelaars. Waarom is dat zo belangrijk? Dat leggen we uit.

Review: Lenovo Yoga 900s

© PXimport

PCM legt de Yoga 900s-hybride van Lenovo onder de pijnbank, de kleinere versie  van de Yoga Pro 900 die direct doet denken aan Apple's nieuwe MacBook. Wat overigens absoluut geen nadeel is.

Maar hoe zit het met de performance? Ook dat lees je in de Yoga 900s review.

Microsoft koopt LinkedIn, maar waarom?

© PXimport

Het nieuws kwam als donderslag bij heldere hemel: Microsoft koopt LinkedIn voor niet minder dan 26,2 miljard dollar. Je verwacht het niet... of toch wel? We hebben er een tijdje over nagedacht en kwamen tot de conclusie dat het eigenlijk best logisch is.

Bitcoin in de problemen

© PXimport

Het ging deze week even helemaal mis met de bitcoin. Niet met de koers, want die stijgt de afgelopen weken al tot haast astronomische hoogten, maar wel met de munt zelf. Veel transacties liepen namelijk achter of werden niet doorgevoerd. Ging het om een spam-aanval, zoals sommigen zeggen? Of is de cryptomunt echt aan vernieuwing toe?

OnePlus 3 aangekondigd

© PXimport

Na maanden van speculatie is deze week de OnePlus 3 aangekondigd. De OnePlus One was erg succesvol, de OnePlus 2 viel een beetje tegen. De derde poging lijkt wat dat betreft wat beter uit te pakken, want de OnePlus 3 kan zich qua specificaties meten met de grootsten. Voor een fractie van de prijs. Op papier althans. Concessies zijn er ook gedaan. Lees er hier meer over

Ook interessant:

AMD introduceert nieuwe Polaris-gpu's RX 460 en RX 470
HP roept brandgevaarlijke laptopaccu's terug 
Ubuntu's snap-pakketten draaien op meerdere distributies 
Grootste maker Raspberry Pi's overgenomen

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000