PCM-weekoverzicht: Tankstations Shell lekken informatie

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Tankstations Shell lekken grote hoeveelheden informatie

© PXimport

Een aantal tankstations van onder andere Shell lekt allerhande data over de opslag van brandstof. Met dat verhaal klopte een ethische hacker aan bij PCM. We spraken met diegene af en namen de proef op de som. Welke informatie is inzichtelijk, en is het gevaarlijk?

Cryptoware slaat vaker toe

© PXimport

Cryptoware slaat in Nederland twaalf keer vaker toe dan een jaar geleden. Bij deze vorm van ransomware worden bestanden versleuteld, in plaats van de hele pc. Veelvoorkomende gijzelsoftware als Locky en Cryptolocker lijken zich echter koest te houden.

Ziekenhuizen houden je in de gaten

© PXimport

Krap de helft van de Nederlandse ziekenhuizen plaatst ongevraagd tracking cookies op de systemen van sitebezoekers, blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens. Bijgevolg kunnen adverteerders daar hun slaatje uit slaan. Dat moet anders.

Apple AirPort-routers vatbaar voor malware

© PXimport

De draadloze AirPort-routers van Apple blijken te kapen via een DNS-kwetsbaarheid. In het ergste geval kan malware op de router worden uitgevoerd. Wat kun je er tegen doen?

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000