PCM-weekoverzicht: Skype voor Linux leeft!

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Skype voor Linux op de schop

© PXimport

We kunnen gerust stellen dat Microsoft de Linux-versie van Skype de afgelopen jaren uit het oog verloren is. Al sinds juni 2014 kwamen er geen updates meer voor uit. Sinds deze week is er echter een nieuwe versie gelanceerd, die overigens nog verre van af is. Lees hier waar je Skype voor Linux kunt downloaden, en wat er zoal wel en niet werkt.

In ander Linux-nieuws: een ontwikkelaar is erin geslaagd om Ubuntu's desktopomgeving Unity op Windows 10 te draaien. Lees hier hoe dat voor elkaar kreeg.

Windows 10 Enterprise straks als abonnement af te nemen

© PXimport

Hoeveel Windows 10 straks precies in Nederland gaat kosten is nog altijd niet duidelijk - we hebben het vandaag nog aan Microsoft gevraagd, en men kan er nog niks over zeggen. Amerikaanse prijzen zijn wel al bekend, maar extra interessant is dat de Enterprise-editie daar straks als abonnement af te nemen is. 

Windows 10 voor een vast bedrag per maand, in lijn met de aanpak van Office. Zou het een voorbode zijn?

Nieuw onderzoek naar Google over advertentie-beleid

© PXimport

Inmiddels is duidelijk dat de Europese Commissie en Google niet de beste vrienden zijn. Er wordt nu namelijk al een derde antritrustonderzoek naar het bedrijf ingesteld dat zich dit keer richt op de advertenties in zoekresultaten. PCM vertelt je waarom dat belangrijk is.

De privacy-problemen rond Pokémon Go vielen wel mee

© PXimport

Het kan je niet ontgaan zijn: dit was ook de week van de Pokémon Go-rage, en het lijkt er op dat die nog wel een tijdje gaat duren. In andere media kon je er al meer dan genoeg over lezen. Maar wanneer we hoorden dat de app stiekem je privacy zou schenden, wilden we meer weten. Uiteindelijk bleek het allemaal wel mee te vallen. Hoe zit het nou precies?

Nieuwe gadgets

© PXimport

Ook deze week weer veel productaankondigingen. Tijd voor een round-upje. Asus komt met een Chromebook met 64 GB opslagruimte, en hier is een oplaadhoesje voor de Nexus 6P die de accuduur verdriedubbelt. De Snapdragon 821 is onthuld en MSI komt met een handig frontje voor het aansluiten van vr-brillen. En wat dacht je van deze game voor de 'Nintendo PlayStation'?

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000