PCM-weekoverzicht: Hoe reëel zijn downloadboetes?

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Komt er nou wel of geen downloadboete van DFW?

© PXimport

Auteursrechtelijk beschermd materiaal downloaden zonder ervoor te betalen mag natuurlijk niet, maar veel mensen komen er gewoon mee weg. Dutch Filmworks is een van de partijen die daadwerkelijk maatregelen treft. Maar die downloadboetes zijn in de praktijk nog niet zo makkelijk uitgedeeld.

Auteursrechten en animated gifs

© PXimport

Over auteursrechten gesproken. Je mag ook niet zomaar afbeeldingen op sites zetten als je daarvoor de eigenaar niet hebt betaald. Maar geldt dat eigenlijk ook voor animated gifs, die je de laatste tijd weer overal op ziet duiken? Dat zochten we voor je uit.

Online gokken in Nederland: mag dat?

© PXimport

Om te gokken hoef je vandaag de dag de deur helemaal niet meer uit. Er zijn online genoeg gokspellen te vinden waar echt geld mee gemoeid gaat. Hoe zit het in Nederland eigenlijk qua wet- en regelgeving rond dit onderwerp? Dat lees je in dit artikel.

De beste gaming-headsets vergeleken

© PXimport

Een beetje gamer kan niet zonder een goede koptelefoon. Zeker niet in online games, waarin je jezelf verstaanbaar moet maken aan teamleden. Veel gaming-headsets hebben namelijk een bovengemiddeld goede microfoon aan boord. We namen een kijkje naar het actuele aanbod.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000