PCM-weekoverzicht: AMD Radeon RX 480 benchmarks, Windows 10 Anniversary Update

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

AMD Radeon RX 480 benchmarks

© PXimport

AMD brengt de Radeon RX 480 uit als het antwoord op Nvidia's GTX 970. Dat betekent een relatief betaalbare videokaart waar toch de nieuwste spellen goed op draaien. Althans, daarmee wordt geadverteerd. Maar is het ook zo? PCM legt de kaart op de pijnbank.

Windows 10 Anniversary Update uit op 2 augustus

© PXimport

We hebben er lang op moeten wachten, maar de Anniversary Update voor Windows 10 staat zo langzamerhand echt voor de deur. Microsoft onthult dat de grote update op 2 augustus lanceert, en dat het OS op 350 miljoen apparaten draait.

Met Windows 10 Mobile gaat het echter minder goed, zelfs onder Windows Phone-bezitters. Daarnaast is de Surface 3 binnenkort niet meee te koop

Review: HTC 10

© PXimport

De HTC 10 is een toptoestel dat het niet moet hebben van opvallende gimmicks, maar desondanks alsnog de moeite waard is. Na de tegenvallende verkoop van de M9 hoopt HTC hiermee weer mee te kunnen concurreren. Of dat gelukt is, lees je in onze review.

Draai Ubuntu op de Raspberry Pi 2 of 3

© PXimport

Op de Raspberry Pi 1 en de Raspberry Pi Zero werkt Ubuntu niet, omdat beide minicomputertjes een ARMv6 ARM11-processor hebben, terwijl Ubuntu een ARMv7-processor vereist. Maar heb je een Raspberry Pi 2 of 3, dan zijn er verschillende mogelijkheden om van Ubuntu te genieten. PCM zet ze voor je op een rij.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000