Opnieuw langdurige storing Hotmail en Outlook.com

Opnieuw langdurige storing Hotmail en Outlook.com

Computer accessoires

Geplaatst: 13 maart 2013 - 08:14

Aangepast: 16 november 2022 - 10:06

Redactie

Net als 3 weken geleden kampt Microsoft met problemen bij e-maildiensten Hotmail en Outlook.com. Deze keer kunnen sommige gebruikers wel inloggen, maar krijgen ze geen e-mails te zien.

De e-maildiensten van Microsoft, Hotmail en Outlook.com, zijn opnieuw flink aan het haperen. Volgens Techcrunch zou dit wel eens te maken kunnen hebben met de migratieslag van oude Hotmail-gebruikers naar de nieuwe Outlook-omgeving. Daar is de softwaregigant in februari mee begonnen. Vlak daarna ontstonden de eerste problemen.

E-mails vermist

De haperingen van de e-mailservice begonnen vannacht en duren nog steeds voort. Over een paar uur geeft Microsoft een nieuwe update over de status van het probleem, meldt de statuspagina van Outlook.com. Door de storing kunnen gebruikers deze keer wel inloggen, maar mogelijk ontbreken er e-mails in het postvak.

Microsoft meldt aan Techcrunch dat een beperkte groep gebruikers last heeft van de storing, maar op Twitter regent het klachten van mensen die momenteel slecht gebruik kunnen maken van de e-maildienst. Gebruikers melden op Twitter hun e-mails niet aan te kunnen.

Storing 3 weken geleden

In februari ondervonden gebruikers bijna een dag lang problemen met Hotmail. Uit tests van Webwereld en uit verhalen van tipgevers bleek dit niet beperkt te zijn tot een bepaalde gebruikersgroep of IP-reeks. Sommige redacteuren hier ondervonden geen problemen, terwijl anderen helemaal niet konden inloggen. Microsoft zelf maakte toen geen melding van de storing op diverse statuspagina's, zoals deze keer wel het geval is.

Webwereld heeft bij de vorige storingen vragen uitgezet bij Microsoft over de storing en mogelijke oorzaak, maar behalve een bevestiging over de duur van de storing - van rond het middaguur tot een uur of 10 's avonds - heeft de softwarereus geen indicatie kunnen geven over de achterliggende oorzaak.

Migratie naar Outlook

Microsoft vervangt Hotmail.com voor het nieuwe Outlook.com dat het bedrijf vorig jaar introduceerde. Nederland telt zo'n 7 miljoen Hotmail-gebruikers en deze worden momenteel gemigreerd naar de nieuwe omgeving.

Aan de logins verandert overigens niets: gebruikers blijven bij hun oude hotmail.com-adres met wachtwoord; ze komen alleen in de Outlook-omgeving terecht met de look en features van de vervangende dienst. Wel kunnen ze kiezen voor een nieuw Outlook.com-adres.

In de nieuwe omgeving zijn onder meer Skype en Skydrive geïntegreerd. Skydrive ondervond vannacht ook problemen, maar deze zijn inmiddels verholpen.

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000