Ook Spotify weert voortaan politieke advertenties

© CIDimport

Ook Spotify weert voortaan politieke advertenties

Computer accessoires

Geplaatst: 30 december 2019 - 09:49

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:46

Redactie

Amerikaanse Spotify-gebruikers horen binnenkort geen politieke advertenties meer. De streamingdienst weert dit soort reclame, omdat het niet de mankracht heeft de inhoud op feiten te checken.

Dat laat het Zweedse bedrijf weten aan de site Ad Age. Luisteraars die niet betalen voor een Premium-abonnement, horen advertenties tussen nummers door. Dat is ook het gros van alle Spotify-gebruikers, het zijn er zo'n 140 miljoen. Verder zijn er nog zo'n 113 miljoen betalende abonnees, die horen sowieso geen reclame.

Niet de enige

Spotify volgt hiermee in de voetsporen van Twitter. Dat sociale netwerk deed politieke advertenties eerder ook al in de ban. Google staat ze nog wel toe, maar beperkt de manieren waarop adverteerders hun doelgroep zo specifiek mogelijk kunnen benaderen. Facebook houdt voet bij stuk en treft nog geen maatregelen. Dit terwijl het balletje daar juist is gaan rollen, door het Cambridge Analytica-schandaal.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000