Ondersteuning WhatsApp stopt voor verouderde smartphones

Ondersteuning WhatsApp stopt voor verouderde smartphones

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 1 januari 2020 - 08:42

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:46

WhatsApp wordt geregeld bijgewerkt maar dat geldt niet voor eeuwig. De ondersteuning stopt binnenkort op (sterk) verouderde versies van Android en iOS, terwijl de Windows Phone-versie nu helemaal afgeschreven is.

Dat is te lezen op de officiële supportpagina van de populaire chat-app. Ondersteuning voor de Windows Phone-versie van WhatsApp stopte gisteren, op 31 december. De app is mogelijk nog wel een tijdje als vanouds te gebruiken, maar bepaalde functies kunnen elk moment wegvallen.

Lees ook: WhatsApp beveiligen met vingerafdruk doe je zo

Android en iOS

Hetzelfde geldt voor smartphones die op Android-versie 2.3.7 of lager draaien en iPhones met iOS 8 of lager, maar dan vanaf 1 februari aanstaande. Het betreft daarbij slechts 0,3 procent van alle Android-smartphones die nog in gebruik zijn. Ook veel iPhone-gebruikers zullen er weinig van merken. Meer dan de helft van alle Apple-telefoons zit al op de nieuwste iOS-versie, iOS 13. 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000