De Nederlandse chipfabrikant NXP - afsplitsing van Philips - heeft Blackberryfabrikant Research In Motion (RIM) aangeklaagd vanwege patentschending op zes patenten.

RIM wordt beschuldigd van het schenden van zes patenten die onder meer te maken hebben met communicatietechnieken. De technologieën zijn tussen 1997 en 2008 vastgelegd.

Het gaat onder meer om een methode om het wifi-bereik te verbeteren. Tevens worden gps-technieken en geïntegreerde circuits aangehaald. NXP wil hiervoor een schadevergoeding vragen. het bedrag is nog niet duidelijk. 

De tablet Playbook en diverse smartphones zoals de Torch en Curve zouden inbreuk maken op de patenten. Of NXP ook een verbod wil op deze producten is helaas ook nog niet duidelijk.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000